6. Ännu fler bebiskläder

Här är lite fler bebiskläder som har blivit till den senaste tiden. En baggydress och ett par Skinny pants i tyget med Dansande Pandor som jag fyndade på Ohlssons rea. Det kostade bara 79 kronor!
Sen ett par Don't Grow up i camouflagetyg som jag tyvärr inte kommer ihåg vart jag köpt. Lyckades, efter ett par tankevurpor, få axelbanden fastsydda och dolda. I mönstret knäpper man  de med en tryckknapp mitt bak. Jag hoppas att det ändå går hyfsat smidigt att klä av och på! Ville skippa knappen för tänker att det inte är superskönt att ligga på när man är en liten nybakad bebis.
Ps. de är faktiskt inte sådär luddiga i verkligheten som det ser ut, vet inte riktigt vad som hände på bilden! 

Baggydressen är i storlek 56 (uppvikta muddar på vänster sida, har inte sytt de olika långa hahah), de översta byxorna i 68 och hängselbrallorna i storlek 50/56. 

5. Valar

Mer bebiskläder kommer lastat! En Make a wish body i storlek 56, och en Baggydress i storlek 62. Baggydressen har fått knäppning även i grensömmen.

Tänkte dela med mig av mitt bästa tips när det gäller att bandkanta manuellt (alltså utan bandkantare); skippa tvillingnålen! Länge trodde jag att tvillingnål var det enda sättet att få till snygga kantband. Därför hatade jag att bandkanta. Mina tvillingnålar bara gick av en efter en, och sömnaden förvandlades till frustration och ilska istället för nöje. Istället använder jag förstärkt raksöm. Det blir inte lika stretchigt som det blir när man syr med tvillingnål, men tillräckligt stretchigt för att sömmarna inte ska gå av när tyget sträcks! Bra va?

Ps. Sicksack eller andra sömmar med lite stretch i fungerar såklart också hur bra som helst! 

4. Återbruk

Jag köper ofta kläder på loppis bara för att de har fina tyger. Sedan gör jag någonting nytt av det! 
Som tröjan här på bilden till exempel. Den är gjord av två olika tröjor som kostade 5 och 10 kronor. Jag behöll fållarna för att göra det så enkelt som möjligt för mig själv. Visst blev det fint? 
Mönstret har jag gjort genom att justera Body med fuskomlott från Hallonsmula design.

Byxorna på bilden är också Hallonsmula, nämligen Skinny Pants junior. De är dock inte återbruk utan är i tyg köpt på Lisas Tyger.
Hej och välkommen till min pysselblogg! Jag som skriver här heter Josefine och är en pysseltok på alla sätt. Framförallt är det sömnad som gäller, så därför kommer den här bloggen vara väldigt sömnadsinriktad. Jag syr mest kläder till mig själv och till bebisar som inte ens finns än. Hoppas du kommer trivas lika bra som jag gör här i min lilla del av internet, puss!


HannaVic logotype