5. Valar

Mer bebiskläder kommer lastat! En Make a wish body i storlek 56, och en Baggydress i storlek 62. Baggydressen har fått knäppning även i grensömmen.

Tänkte dela med mig av mitt bästa tips när det gäller att bandkanta manuellt (alltså utan bandkantare); skippa tvillingnålen! Länge trodde jag att tvillingnål var det enda sättet att få till snygga kantband. Därför hatade jag att bandkanta. Mina tvillingnålar bara gick av en efter en, och sömnaden förvandlades till frustration och ilska istället för nöje. Istället använder jag förstärkt raksöm. Det blir inte lika stretchigt som det blir när man syr med tvillingnål, men tillräckligt stretchigt för att sömmarna inte ska gå av när tyget sträcks! Bra va?

Ps. Sicksack eller andra sömmar med lite stretch i fungerar såklart också hur bra som helst! Kom ihåg mig?
Hej och välkommen till min pysselblogg! Jag som skriver här heter Josefine och är en pysseltok på alla sätt. Framförallt är det sömnad som gäller, så därför kommer den här bloggen vara väldigt sömnadsinriktad. Jag syr mest kläder till mig själv och till bebisar som inte ens finns än. Hoppas du kommer trivas lika bra som jag gör här i min lilla del av internet, puss!


HannaVic logotype