2. Harmony Blue

 
Här är min senaste förälskelse! En väldigt justerad (jag har tydligen ovanlig kroppsform för inga köpemönster passar mig utan mängder av justeringar) APS från Sewingheartdesign. Ändå ett fantastiskt mönster. Tyvärr har den här provdockan mycket större tuttar än jag har, så både tyget och sömmarna är väldigt utstretchade på bilderna. Men ni fattar ändå grejen. Jag är så jäkla kär i den här klänningen och vill nog aldrig ha på mig någonting annat. 
Snart har jag justerat klart det här mönstret så att det sitter alldeles perfekt. En liten justering i armhålan till nästa klänning så borde den vara 100% bra sen.

Tyget kommer förresten från Vintage in my heart. Just den här färgen verkar vara slut, men den finns i både gult och lila också!

1. Första inlägget

Aaah har skjutit upp det här så länge nu. Får prestationsångest av att skriva ett första inlägg. Hur inleder man liksom en helt ny blogg? 

Jag har i alla fall kommit fram till att jag ska börja med en liten presentation.

Jag som kommer att blogga här heter Josefine. Jag är 23 år, jobbar som undersköterska och bor i Linköping tillsammans med min hund Otto. 
Mitt största intresse är sömnad, och jag syr ungefär varje ledig stund. Jag har sytt alla mina kläder de senaste åren (förutom strumpor) och mitt lilla mål är att kunna göra mig av med alla mina köpekläder och ha en helt hemmasydd garderob. Än så länge har jag inte vågat mig på att sy t.ex. byxor, så det är ett tag kvar innan min hemmasydda garderob är komplett, men det kommer!

Förutom att sy kläder till mig själv syr jag även orimliga mängder bebiskläder. Orimliga på grund av att jag inte ens har barn och troligen inte kommer att få det på ett bra tag. Har heller inga bebisar i min närhet, vilket gör att bebiskläderna samlas på hög här hemma. Men jag intalar mig själv att det är superbra att ha till alla framtidsbebisar; egna barn eller att kunna ge i present till andras.

Ibland syr jag inte, men då håller jag oftast på med något annat pyssel. Till exempel håller jag på med en gigantisk pärlplattetavla med Harry Potter-motiv (kanske eventuellt aldrig kommer att bli klar, men vem vet?), målar på skor, bullet journalar (det är ett riktigt verb, jag lovar) och massa mer pyssel. 

Tänker att jag kommer dokumentera en del av mitt pyssel här på bloggen, och även dela med mig av lite tips och tricks som jag har lärt mig under min 23-åriga *pysselkarriär*

Nu tycker jag att mitt första inlägg här är färdigt, för nu vill jag börja blogga på riktigt. Snart kommer ett inlägg med min senaste klänning. Stay tuned 😎
(null)
Bifogar även ett par bilder på min kära sambo, (pga bildlösa inlägg är tråkigt) samma hund, olika frisyrer.


Hej och välkommen till min pysselblogg! Jag som skriver här heter Josefine och är en pysseltok på alla sätt. Framförallt är det sömnad som gäller, så därför kommer den här bloggen vara väldigt sömnadsinriktad. Jag syr mest kläder till mig själv och till bebisar som inte ens finns än. Hoppas du kommer trivas lika bra som jag gör här i min lilla del av internet, puss!


HannaVic logotype